Premii

Începând cu anul 2003 ARG a instituit Premiul naţional pentru lucrări ştiinţifice elaborate de studenţi şi doctoranzi în domeniul geosinteticelor şi aplicaţii ale acestora

La prima ediţie premiile au constat în sume de bani (300 EURO – 200 EURO -100 EURO), castigatorul fiind desemnat de catre ARG.

Premiile constau in sume de bani, iar castigatorul premiului I este desemnat pentru primirea IGS Student Award acordat de Societatea Internationala de Geosintetice in cadrul conferintelor europene si internationale.

La a doua ediţie premiul s-a acordat câştigătorului concursului şi a constat în 1500 EURO (din care 1000 USD au fost oferiţi de IGS) folosiţi în scopul participării la A 8-a Conferinţă Internaţională de Geosintetice – Yokohama, septembrie 2006.

La fiecare 2 ani, cu ocazia Conferinţelor Internaţionale sau Europene, în calitatea sa de Chapter al IGS, ARG participă la programul de premii pentru studenţi al IGS. Acest program are ca scop finanţarea participării unui student (inclusiv masterand sau doctorand) de până la 35 ani la aceste conferinţe. Premiul acordat este de 1000 USD, această sumă fiind utilizată doar pentru participarea la conferinţă.

IGS Student Award – Beneficiari

  • Liviu Talos in 2008 la Edinburgh, Marea Britanie la a 4a Conferinta Europeana de Geosintetice, pentru lucrarea „Importanta testarii caracteristicilor de deformatie a materialelor geosintetice”.
  • Andrei Baicu in 2006 Yokohama, Japonia la a 8-a Conferinţă Internaţională de Geosintetice pentru lucrarea „Cateva reflectii asupra calculului structurilor de pamant armat cu geosintetice”
  • Diana Tenea in 2004 München, Germania la a 3a conferinta europeana de geosintetice
  • Ernest Olinic in 2002 la Nisa, Franta la a 7a Conferinta Internationala de Geosintetice, pentru lucrarea „Minimizarea transportului advectiv si difuziv de poluanti prin sistemul de etansare al depozitelor de deseuri”
  • Florin Iosif in 2000 la Bologna, Italia la a 2a Conferinta Europeana de Geosintetice, pentru lucrarile: „Comportarea in conditii seismice a structurilor de pamant armat” si „Simularea computerizata a comportarii structurilor de pamant armat in conditii seismice (Metoda Elementului Finit)”